Hos Sandstedt El AB kan ni hitta solceller i Vimmerby till bra pris för ert hem. Kanske ni länge har funderat på att installera ett solcellspaket till er villa? Det är ett smart val, både för er och för miljön. Att producera egen el, via en solcellsanläggning, är en lönsam investering. Det är både klimatklokt och ekonomiskt. Den el som blir över, den kan ni även spara, genom att även satsa på ett solcellsbatteri. Den går även att sälja vidare. Solpaneler ökar även värdet på ert hus.

Hur fungerar solceller?

Solceller sitter ihop med stora solpaneler som monteras på ert hems tak eller på dess fasad. När solen lyser och dess strålar möter solcellerna, då uppstår en elektrisk spänning, det mellan framsidan och baksidan av cellen. Kopplar man då en ledning mellan båda sidorna på cellen så bildas det ström, i form av likström. För att kunna använda elen i er villa, så krävs det en växelriktare som omvandlar denna likström till växelström. Solcellerna fungerar även under vinter, även om produktionen går ner något.

Vad kostar det att installera ett solcellspaket?

Priset för en solcellsanläggning beror på en mängd olika faktorer. För att få korrekt pris på solcellspaket till ert hem i Vimmerby, kontakta Sandstedt El AB. Rent generellt kan man säga att ju större anläggning ni köper, desto mindre kostar det er per m². Sedan tillkommer installationen men den kan ni söka stöd för. Därmed är det mycket lönsamt att investera i solceller för ert hem.